Mos- og algebehandling af tag og facade på Bornholm

Vi behandler alle typer af tage og facader med godkendt middel. Efter behandling vil alger og mos regne af efter ca. 3 måneder. Overflader med meget mos kan kræve flere behandlinger.
Ring til Jens og få et uforpligtende tilbud på mos- og algebehandling: 56 44 01 01.

Hvad er alger på tag og facade?

Alger er små planter, og de findes i mange forskellige former og farver, de er oftest grønne, men kan også være røde, gule og grønne nuancer. Algerne trives i varme og fugt på især på tage og her er der risiko for, at rødderne vokser ned i tagkonstruktionen. Det kan skabe revner hvori fugten binder sig og kan danne grundlag for frostsprængninger.
Alger opleves oftest på nordsiden af taget da sydsiden får mest sol, hvilket sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Når fugten vender tilbage, vil algerne vokse igen. Derfor skal hele taget algebehandles, ikke kun de områder, hvor algerne ses.

Professionel algebehandling

Vælg professionel, miljørigtig algebehandling, og få et flot tag eller facade. Behandlingen foregår med miljøgodkendt algemiddel. Algemidlet bliver sprøjtet op på taget fra jorden, hvorefter algebehandlingen virker i samarbejde med vind og vejr. Processen tager ca. 3 måneder, men er afhængig af behandlingstidspunktet samt vind og vejr.

Hvilken årstid udføres algebehandling?

Algebehandling kan udføres hele året, så længe det er tørvejr og plusgrader, men vi anbefaler maj til november afhængig af temperaturen da algerne er sværere at komme af med hvis man behandler dem for tidligt. Dette gælder ikke algebehandling af fliser da disse er plane og algebehandlingsmidlet kan virke længere.

Mos- og algebehandling forebygger:

  • Frostsprængninger
  • Vandgennemtrængning
  • At tagsten forskubbes